Om Biljardexperten
Biljardexperten finns med fysiska butiker i Sverige, Norge och Finland. Naturligtvis har vi även webbshoppar i respektive land. 


Med mer än 40 år i branschen finns en bred kunskap om våra produkter, och tack vare vår relativt långa historia har vi även ett bra servicenät i respektive land. Kontakta oss gärna om ni har några frågor om våra produkter och tjänster.

SVERIGE
Biljardexperten AB
Upplandsgatan 39
113 28  Stockholm

Tel: 08-508 804 00
info@biljardexperten.se 
www.biljardexperten.se

NORGE
Biljardexperten A/S
Parkveien 4 b
0350 Oslo

Tlf: 22 60 71 87
info@biljardexperten.no 
www.biljardexperten.no

SUOMI
Biljardihuolto Oy
Brahenkatu 18 b
20100 Turku

Puh: (02) 251 9913
myynti@biljardihuolto.fi 
www.biljardihuolto.fi

Telefontider & Stockholmsbutikens öppettider
Biljardexpertens butiks- och kontorslokaler finns vid Odenplan i centrala Stockholm. 
Adress: Upplandsgatan 39. 113 28  Stockholm.
 

Biljardexpertens historia
1967 började Biljardexpertens grundare och ägare Mikael Kopriwa kasta i sig maten på frukostrasterna och grundade därmed sina dåliga mat­vanor. Bredvid Hammargymnasiet i Sandviken låg nämligen en ny­öppnad och mycket flott biljardsalong som drevs av de karismatiska bröderna Jönsson – även kallade ”bröderna brothers”. De stiliga bröderna såg ut som skådespelaren Paul Newman, de gled alltid om­kring klädda i väst. En spännande värld och ett fascinerande spel öppnade sig för den 16-åriga Hoforsbon. Nu helt i biljardens våld hoppade Mikael Kopriwa som 19-åring över både lumpen och universitet och öppnade biljardsalonger i bl a Ludvika och Borlänge. Hembiljard blev populärt i Sverige under 70-talet och 1976 öppnade Biljardexperten AB sin första biljardbutik i Stockholms Vasastad. Med agenturen för världsledande Brunswick Billiards i ryggen gick det bra och 1980 togs konkurrenten Beta hembiljard över. Då inleddes det mångåriga samarbetet med Jonny Andersson. Den yrkes­skickliga biljardbordsfabrikören i Perstorp, som sedan dess till­verkat de svenska Betaborden för Biljardexperten. Under årens lopp har Biljardexperten engagerat sig alltmer inom biljard­sporten. Värdskapet för VM i Kupolen 1996 och USM – den stora biljardtävlingen för skolor och fritidsgårdar är några exempel. Trots att redan de gamla aztekerna för tusentals år sedan spelade ett biljardbordsliknande spel på stenhällar (föregångare till dagens italienska skifferskivor) så är biljard ett spel för 2000-talet. Eftersom detta spännande och avkopplande spel alltid har och alltid kommer att fascinera människan så ser Biljardexperten framtiden an med tillförsikt. När detta skrevs (dec 2001) så har tidningen Expressen utnämnt hem­sidan till en av landets 100 bästa webbshopar! Nöjda kunder är viktigt för oss. Genom vänlig och kompetent service och ett stort ur­val av kvalitetsprodukter hoppas vi nå dit. Hör gärna av Dig till oss! 

Mikael Kopriwa 
Grundare och ägare
 

No products

To be determined Leverans
0kr Total

Till kassan